JULIOL 2019: DOS PLENS EXTRAORDINARIS

JULIOL 2019: DOS PLENS EXTRAORDINARIS
JULIOL 2019: DOS PLENS EXTRAORDINARIS

Aquest mes hi ha hagut dos plens municipals. Sí, el de l’aprovació de cartipàs, el 3 de juliol, i un segon el dimecres 24 de juliol també extraordinari, que era per aprovar petites emergències en serveis a les persones.

Això provocava una modificació de crèdits. Sí, una altra més! Quina va ser la nostra sorpresa quan el ple municipal extraordinari es “transformava” en ordinari per l’ordre del dia a tractar.

Modificacions de crèdits que inclouen despeses per 5M€ (o ficaré així per no espantar tant): Temes pendents de les obres de l’Artesà, de les obres de l’Avinguda Verge de Montserrat o els arranjaments de l’antiga casa del conserge del col·legi Jaume Balmes del barri de Sant Cosme per transformar-la en una “Oficina Municipal d’Informació”.

Recordeu les immenses cues que es van viure a Prat Espais per comunicar una plaça de pàrquing dels nous aparcaments de l’avinguda? Recordeu el temps que veu dedicar a fer les inscripcions dels vostres fills i filles al nou curs escolar? O quan vau voler recollir els cubells i bosses per reciclar millor a casa?

En aquell moment, ERC-El Prat vam proposar descentralitzar i obrir aquests punts d’informació i atenció a la ciutadania aprofitant l’estructura d’equipaments municipals (centres cívics, complexos esportius, etc). Estem marcant el camí a seguir!

I revisant els expedients, feina que podem fer des del dia de la convocatòria de les comissions informatives o dels plens municipals, descobrim que aquest nou equip de govern desestima executar una partida de 20.000.-€ que te el concepte d’”Aparadors Avinguda Verge de Montserrat”. Estem esperant que ens donin resposta a una pregunta per escrit que vam entrar per registre l’endemà, dijous 25 de juliol, per saber quina finalitat tenia i els motius per desestimar la seva execució.

Una aprovació important va ser la del nou Reglament de Participació Ciutadana i com és un tema important vam demanar que es fes promoció i informació d’aquest reglament a través de la revista municipal i mitjans de comunicació locals. Aviat l’hem de trobar a la web de l’Ajuntament a l’apartat de l’oficina virtual.

I, per últim, però no per això menys important, donat que hi ha moltes persones que tenen dubtes envers què passarà amb els canvis de línies dels autobusos L10, 65, 165, N16 i N17, per exemple, des del grup municipal d’ERC-El Prat vam fer una proposta, inicialment, en les línies nocturnes: una de les línies, posem com exemple la N16, pot seguir fent el recorregut que feia abans del 23 de juliol i l’altra línia, la N17 per exemple, realitza el recorregut d’abans de les obres de l’avinguda. D’aquesta manera, no deixaríem sense servei d’aquesta línia part de la Carretera de la Marina, part del Carrer Lleida i part del Nucli Antic.

Una vegada més, vam allargar la mà, a l’equip de govern, per compartir taula de treball i millorar el traçat de la xarxa de transport públic de la ciutat, per promocionar el seu ús davant del vehicle privat en els desplaçaments que hagi de fer la ciutadania i, entre tots i totes, ajudar a baixar els nivells de contaminació de la nostra ciutat.

Que passeu molt bon estiu, potablaves!!!

JULIOL 2019: DOS PLENS EXTRAORDINARIS
JULIOL 2019: DOS PLENS EXTRAORDINARIS